ייפוי כוח הוא אחת מהפעולות המשפטיות הנפוצות ביותר, חתימה על ייפוי כוח הוא בעצם מצב בוא המייפה(זה שחתם על ייפוי הכוח) מרשה לאדם אחר(עורך דין, רואה חשבון, יועץ משכנתאות או אפילו אחד מבני המשפחה) לפעול בשמו. לרוב, אין צורך ללכת אל עורך דין על מנת לחתום על ייפוי כוח, אך במקרה ומדובר בעסקת מקרקעין יש לפנות אל עורך דין אשר מבצע גם שירותי נוטריון.
ייפוי כוח נוטריוני – מה ההבדל?
כאשר אנו מדברים על ייפוי כוח נוטריוני אנו מדברים על ייפוי כוח שמעוגן בחוק, למעשה לפי סעיף 20 לחוק הנוטריונים חייבים הצדדים לגשת אל עורך דין אשר מספק שירותי נוטריון על מנת שייפוי הכוח יכנס לתוקף.
כאשר אנו מדברים על ייפוי כוח נוטריוני אנו רואים 2 סוגים שכיחים:
- ייפוי כוח כללי – במסגרת ייפוי כוח כזה, מוענקת למיופה הכוח הרשאה לבצע כמעט כל דבר אשר יחפוץ באמצעות שמו של מייפה הכוח. מפני שמדובר פה בכוח רב וסמכות רבה החוק קבע כי ייפוי כוח זה חייב להיחתם אצל נוטריון(ולאו דווקא אצל עורך דין)
- ייפוי כוח לביצוע עסקת מקרקעין – כאשר מדברים על ייפוי כוח זה, מדברים על ייפוי כוח שעוברים בו מאות אם לא מילוני שקלים, לשם כך החוק קובע כי ייפוי כוח זה יחתם יחד עם עורך דין ונוטריון, או עורך דין המספק שירותי נוטריון. – מלאכת מחשבת של ממש
אנו ממליצים לכם להיעזר בשירותיהם של יועצי המשכנתאות של משכנתא משתלמת על מנת שיוכלו לתווך ביניכם אל בין הנוטריון הטוב ביותר אל עסקת המשכנתא שלכם.
לסיכום:
במהלך רכישת דירה ובקשת משכנתא מהבנק יש צורך בשעבודים המצאת אישורים שונים ובכללם שעבוד הדירה בסופו של דבר, אחד מהמטלות שתצטרכו לבצע למען הבנק כדי שיאשר לכם את האשראי המבוקש הוא ייפוי כוח נוטריוני, ייפוי כוח נוטריוני נעשה ע"י עו"ד שהוא גם נוטריון (אחרת אין למסמך זה שום כוח משפטי כלשהו), על המבקשים (הלווים) להגיע עם ת.ז לזיהוי ואימות של הנוטריון לבנק, ייפוי כוח נוטריוני למעשה מייפה את כוחו של הבנק לבצע עבור הלווים פעולות על הקרקע/ נכס במידה וחלילה נבצר מהם לעשותם, כמו רישום משכנתא או מכירת דירה במידה והלווים אינם עומדים בתשלומים.
האישור הנוטריוני מצורף לייפוי הכוח ונחתם ע"י הנוטריון בחתימתו בכתב יד ועם חותם נוטריון, כאשר סרט אדום כורך את האישור והמסמך יחדיו, וכן מוטבעת החותם על האישור הנוטריוני עם מדבקה אדומה, על הנוטריון לסמן את כל דפי ייפוי הכוח באותיות או מספרים סידוריים ולחתום בנוסף על כל דף בנפרד בכתב יד, הנפקת ייפוי כוח זה כרוך בתשלום אגרה המעוגן בחוק של 275 ש"ח לזוג.
לפי תקנות הנוטריונים, על גבי האישור הנוטריוני יש לציין את המספר הסידורי של האישור, וכן השכר אותו גבה הנוטריון עבור שירותיו.